Uutiset

12.4.2024 - Kari Buranan "Suukoti" -single julkaistu

 Suukoti on turkulaisen Kari Buranan toinen single uudelta Kapselilelu-albumilta. Vaikka Kari viettää pääosin aikansa yksiössään ympäröivää maailmaa vältellen, on uuteen singleen tarttunut keväisen toiveikasta ja miltei poppiin kurottavaa Buranaa. Sanoitus antaa kuitenkin viittauksia taustalla aina vellovasta epäluulosta: "Sen on täytynyt olla tosi ihana päivä / Sun vaatteet haisee joltain vieraalta ihmiseltä".

Biisin ja albuminkin innoittajina ovat toimineet sovinnaisuuden rajoja rikkoneet Dennis Cooperin kirjat sekä Maria Veitolan huumedokkarin tv-mainos.

Linkki videoon: https://youtu.be/IYxhhZJyYco

Linkki suoratoistoihin: https://songwhip.com/kariburana/suukoti

Suukoti (4:20):
Säv., sov., san.: Kari Burana
Kitara, koskettimet, rummut, taustalaulu: Kari Burana
Basso: Mikko Jaakonsaari
Miksaus: Kari Burana
Masterointi: Dandy Ray
Video: Kari Burana


22.3.2024 - Särky? Lääke! - Kari Buranan "Kuuma ja veressä"-single julkaistaan 29.3.2024

Turkulainen Kari Burana julkaisee ensimmäisen singlensä pitkänäperjantaina 29.3.2024 tulevalta Kapselilelu-albumiltaan. "Kuuma ja Veressä" -kappale sinkoutuu punk/math rock -tyylilajien rajalle, inspiraationaan mm. hyvän maun rajoja rikkoneet Dennis Cooperin kirjat sekä Maria Veitolan huumedokkarin tv-mainos: ruumiit, eritteet, ja tunteet kietoutuvat toisiinsa ja tulvivat suoraan iholle. Klaustrofobisen lähelle tuleva kappale kuitenkin samalla suhtautuu aiheeseensa kylmän analyyttisesti, kuin tutkaillen.

Biisin päävokaaleissa on vierailemassa mm. Vulvarutossa ja Sorsajengissä vaikuttava Ida Niemi

Biisistä julkaistaan myös Karin laatima musiikkivideo, joka yhdistelee lasten muskaria ja synkkää dystopiaa tulevan albumin hengessä.

Kuuma ja Veressä (2:50):
Säv., sov., san.: Kari Burana
Kitara, basso, koskettimet, rummut, taustalaulu: Kari Burana
Laulu: Ida Niemi
Miksaus: Kari Burana
Masterointi: Dandy Ray

Kari Burana on yhden henkilön sysäyksittäin ja vaihtelevilla aiheilla toimiva projekti, joka on äänittänyt musiikkia vuodesta 2014 lähtien. Vuonna 2024 Buranan vaikuttava aine on idiosynkraattinen rock, lo-fi grunge ja math rock. Kapselilelu-albumi julkaistaan 19.4.2024.

22.12.2023 - Rokki-Marin Frankliniat 7" EP julkaistaan vuoden 2023 viimeisenä päivänä

Bemböle Cassettes, Minna Records ja Panama-levyt hyvästelevät vuoden 2023 ja julkaisevat yhdessä 31.12.2023 Rokki-Mari -yhtyeen uuden 7" EP:n "Frankliniat".
Rokki-Mari on alkujaan Kirkkonummella vuonna 2014 perustettu, sittemmin helsinkiläistynyt yhtye, joka soittaa tarttuvia pop-biisejä ronskin rauhallisen iskelmä-rockin keinoin. Yhtyeen johtaja, Mari Aaltonen, laulaa maisemallisia tekstejään kaunistelemattoman kauniisti. Kappaleissa kuljetaan pohjolan maisemissa ohikiitävää aikaa laskien ja ihastukset löydetään lähikaupasta yhtä helposti kuin rapunuudelit ja muut pastatuotteet.

EP:llä on neljä kappaletta, joista kaksi kaihoisaa AOR-osastoa edustavat, DIY-hengessä tehdyt "Ajeluta vielä" ja "Kauas kauas", kuljettavat kuulijaansa katkeransuloisen kaipuun vallassa. Toiset kaksi, "Meidän on maa" (joka nimestään huolimatta ei itseasiassa kerro isänmaallisista asioista) ja "Lähikaupassa" (joka on ihana rakkauslaulu) ovat taas rullaa - sekä EP:n nostattavampia "paloja". Kaikki kappaleet äänitettiin helmikuussa 2023 Kalansilmä-studiolla Kouvolassa, Mikko Kärkkäisen toimesta.

"Ajeluta vielä"- biisistä julkaistaan EP:n yhteydessä myös musiikkivideo.

Levyjulkkarikeikat:

6.1. Linna Bar, Helsinki (+Prospero)
12.1. Onkiniemi Ateljee, Tampere (+Maria ja Marsialaiset & ylläri)

"Frankiliat" EP on vuodesta 2019 eteenpäin toimineen, nykyisen kokoonpanon ensimmäinen julkaistu äänite ja sillä esiintyvät Marin lisäksi alkuperäisestä kokoonpanosta Pekko Rinkinen (El Bailandero) rummuissa ja Jarkko Kujasalo (Seksihullut) kitarassa sekä heidän lisäkseen uudet kaverit Toni Korpi (Kanttoripoika, Lentävä Sirkkeli) bassossa ja Olli Hopia (Mäkikuisma) kitarassa. Tätä levyä ennen Rokki-Marilta on ilmestynyt Bemböle Cassettesin julkaisemana splitti-7" Kylmä Etelä -yhtyeen kanssa (2015) sekä kaksi kasetti-pitkäsoittoa, Apassionata I (2018) ja II (2020).
 

11.11.2023 - ITE EEROLA:n Kolmen päivän levy III tilattavissa

"Eikö nolota - no kyllä nolottaa" - ITE EEROLA:n Kolmen päivän levy III ilmestyy tiistaina 14.11.2023  

ITE EEROLA eli Eerolan Reetta lukitsi jälleen itsensä kotiin kolmannen kerran ja teki albumin verran biisejä. Jo totuttuun tyyliin lähtökohdan tarjosivat somekansan ehdottamat biisien nimet, joista estojen poistuttua (ja deadlinen häämöttäessä) taiottiin jälleen musiikkia – ilman turhaa itsekritiikkiä, loputonta hiomista ja jahkailua. Kolmen päivän levy on nimensä mukainen.  

Heti ensimmäinen kappale “Olen kauhuissani” pohjustaa kuulijalle (ja artistille) albumin konseptin - tässä ei ole turvaverkkoja, ei peruutusmahdollisuutta. Koska aikaa on vain kolme päivää, “Yöllä kello neljä” soljutaan jo jossain todellisuuden ja valveunien pehmeässä välitilassa. Kasetin ensimmäisen puolen päättää lempeä vaatimus “Tulitauko”. Sanoja ei tarvita. 

“Hiekka hupenee hiljalleen” päättää albumin armolliseen köllöttelyn toivotukseen itselle ja meille kaikille. Häpeälle ei anneta tilaa, vaan annetaan mun ja sun olla.  

Vähän noloa, erittäin vapauttavaa, siis 100% Eerolaa. 

“Jotaki ikään ku klikkas ja aukes uuella lailla ja nyt tuntuu kauhean hyvältä. Ekaa kertaa en yhtään miettiny mitä voin tai en voi tehä.” 

"Kolmen päivän levy" on albumikonsepti, joka on tehty alusta loppuun kolmessa päivässä somekansan antamien laulun nimien pohjalta. ITE EEROLA on säveltänyt, sanoittanut, sovittanut, äänittänyt ja miksannut III:n kappaleet kotonaan Rovaniemellä 3.-5.11.2023. 

Kolmen päivän levy III – 14.11.2023 [striimi/C-kasetti]. C-kasetin julkaisee Panama-levyt.

Kaikki kasettijulkaisun tuotot ohjataan Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön hätäapukeräykseen, jolla autetaan Gazan pommitusten uhreja antamalla hoitoa ja toimittamalla lääkkeitä ja lääkinnällisiä tarvikkeita. 


Kappaleet: 

Olen kauhuissani (1:41)

Yöllä kello neljä (4:15)

Kivi pinnan alla (4:34)

Tulitauko (3:59)

Aallot joiden alle hautauduin (3:46)

Taivaalle tuijottaja (3:03)

Hiekka hupenee hiljalleen (2:52)

 ≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

6.10.2022 - Sepänkadun Köyhät & Nöyryytetyt - Hyvästit pojille ennakkotilattavissa

Saatavana LP, C-kasetti ja MiniDisc: https://panama-levyt.webnode.fi/p/sepankadun-koyhat-noyryytetyt-hyvastit-pojille

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

1.9.2023 - Sepänkadun Köyhät & Nöyryytetyt: Aittaluodon tehtaat -single suoratoistoissa

Sepikset kertovat toisesta sinkusta: "Kappale on jäähyväiset sille kuvitelmalle itsestä, joka ei koskaan toteutunut. On vapauttavaa myöntää, ettei halua sellaista elämää, jota muut olivat itselle suunnitelleet. On vapauttavaa elää omanlaista elämää."

Kappale on toinen single 20.10.2023 ilmestyvältä 'Hyvästit pojille' -albumilta.

Suoratoistojen presave

Aittaluodon tehtaat (3:56)

Una Harnett: laulu, kitara, basso, koskettimet

Katja Lundell: laulu, piano/koskettimet, basso

Terhi Miettinen: laulu

Säv. - Henri Välikangas, Milla Grönman, Katja Lundell, Terhi Miettinen

San. - Terhi Miettinen

Sov. - Una Harnett


18.8.2023 - Vulvaruton debyyttialbumi 'Raivosaatana' julkaistu

Aavemaisesta ja groteskista elektrofolkistaan tunnetun Vulvaruton debyyttialbumi Raivosaatana julkaistiin perjantaina 18.8.2023.
Levyn singlejulkaisut 'Lintu' ja 'Pienen pieni' ovat pieni osa sitä hellää, kiihkeää, ja raivokkaan riemukastakin maailmaa, josta Vulvaruton Raivosaatana kertoo. Levyn hypnoottinen ja vangitseva elektrofolk-soundi yhdistyy välillä suoraviivaisiin ja kantaaottaviin sanoituksiin (Vihaan joulun ajan kulutushysteriaa), välillä lempeisiin ja herkkiin tuntemuksiin (Pienen pieni), päätyen lopulta vimmaiseen Lonkerohentaitangoon (ei ole sattumaa että albumi päätyi mukaan Voima-lehden seksinumeroon 5/2023!). 'Älä luota vieraaseen setään' on yksi levyn tanssittavimmista biiseistä, joka nousee kierroksille hitaasti mutta vääjäämättömästi, ja albumin nimibiisi 'Raivosaatana' ensin hellästi kutsuu ja lopulta vaatii kuulijaa: "Vapauta sun raivosaatana!"
Levyn äänimaailmaa kannattelee Ida Niemen ilmeikäs ja intensiivinen laulu, joka viettelee kuulijaa kuin salaa. Yhtyeen soundien akustinen herkkyys soljuu taidokkaasti ja hallitusti ja kietoutuu yhteen voimallisesti kappaleisiin kuin varkain solahtavan syntikkamaisemien kanssa.

Levyn julkaisee tamperelainen levy-yhtiö Panama-levyt. Suoratoistojen lisäksi levystä julkaistaan LP, C-kasetti ja MiniDisc.

Vulvarutto on 2018 perustettu yhtye, joka soittaa elektronista aavemaista folkkia groteskein mutta kaunein sävyin. Yhtyeen peruskivenä on laulaja-lauluntekijä Ida Niemen materiaali. Yhtyeen jäsenet ovat aiemmin vaikuttaneet mm. yhtyeissä Sorsajengi (Ida Niemi), Tiisu (Henrik Illikainen) ja Kari Burana (Simo Saarinen). Yhtyeeseen kuuluu myös Meri Cengiz. Livenä yhtye soittaa alati joustavalla kokoonpanolla.

Raivosaatana-levyjulkkarikeikat: 18.8. Seinäjoki, Rytmikorjaamo, 19.8. Tampere, Härstock

Vulvarutto - Raivosaatana
Säv./San. - Ida Niemi
Sovitus - Vulvarutto
Ida Niemi - laulu, akustinen kitara
Meri Cengiz - taustalaulu
Eeva Rajakangas - taustalaulu
Henrik Illikainen - koskettimet, sähkökitara, basso, taustalaulu
Mathias Hermansson - koskettimet, rummut, taustalaulu
Äänitys ja miksaus - Antti Välimäki, Studio Sampolaaris
Masterointi - Robert, Holistic Audio MasteringJulkaisija - Panama-levyt

Suoratoistot

11.8.2023 - Sepänkadun Köyhät & Nöyryytetyt: Neuroosi-Nelli -single suoratoistoissa

Sinkku on ensimmäinen tulevalta 'Hyvästit pojille' -levyltä. Terhi kertoo: "Neuroosi-Nellin työnimi päiväkirjassani oli "Neuroosi-Nelli never dies". Halusin kirjoittaa siitä lapsesta, joka asuu sisälläni edelleen. Se lapsi pelkää monia asioita ja huolehtii siitä, uppoaako laiva matkalla Tukholmaan (fun fact: isoisäni väitti minulle pienenä, että Itämeressä on vain polviin asti vettä, koska olin laivalla aina niin stressaantunut). Kappale on tehty kaikille Neuroosi-Nelleille, me nähdään teidät <3 ."

Sepänkadun Köyhät & Nöyryytetyt (tuttavallisemmin Sepikset) yhdistelee musiikissaan indiepoppia 70-luvun laulelmaperinteeseen, sekä folkia raivokkaaseen grungeen, mutta mikään ei ole poissuljettua. Sepikset sai alkunsa, kun nöyryytetty kolmikko päätyi asumaan kesäksi saman katon alle Poriin. Biisit syntyvät tarpeesta kirjoittaa, kertoa tarinoita ja tehdä musiikkia yhdessä. Sepikset julkaisi syksyllä 2021 bändin nimeä kantavan EP:n ja nyt Panama-levyt julkaisee esikoislevyn 'Hyvästit pojille' loppuvuodesta 2023.

Youtube

Spotify

21.7..2023 - Vulvaruton single 'Lintu' suoratoistoissa ja albumi ennakkotilattavissa

Aavemaisesta ja groteskista elektrofolkistaan tunnettu Vulvarutto julkaisee uuden singlen 'Lintu' tänään perjantaina 21.7.2023. Single on toinen tulevalta 'Raivosaatana' -levyltä, joka ilmestyy perjantaina 18.8.2023.
Hitaasti kasvava ja painostavasti vyöryvä kappale maalaa kuvaa ulkopuolisuudesta, omistuksenhalusta, ja katkerasta kaipuusta. 'Lintu' haikailee kaukaa, ja sen halu päästä lähelle purkautuu vastaansanomattomalla voimalla - yhtäaikaa hurjana ja hellänä, painostavana ja lempeänä.

Youtube

Spotify


30.6.2023 - Susanna Leppänen & Vallitseva tilanne "Äitini mun" musiikkivideo nyt Youtubessa

https://youtu.be/CmFZ1uk56pg


Musiikkivideon toteutus:

Ohjaus: työryhmä Susanna Leppänen, Eetu Väinämö ja Ismo Virtanen

Kuvaus ja leikkaus: Eetu Väinämö

Trikkikuvat: Ismo Virtanen


Äitini mun

San. Martti Korpilahti

Säv. Susanna Leppänen

Sov. Vallitseva tilanne (Susanna Leppänen, Eerik Samula, Leeni Hämynen, Väinö Huhtanen)

Äänitys: Väinö Huhtanen

Miksaus ja masterointi: Jarno Alho (Alho Audio Mastering)


10.5.2023 - ITE EEROLA:n Söpöily-EP nyt suoratoistoissa

Joulun aikaan käynnistynyt ITE EEROLA:n söpöilyprojektin tulos ilmestyy yhdessä kevään lämpimien päivien kanssa suoratoistoihin keskiviikkona 10.5.2023.
Söpöily-EP sisältää kolme häpeilemätöntä rakkauslaulua, joissa haaveillaan, rakastutaan ja tullaan lopulta ihan lähelle. Poissa loistaa menettämisen pelko ja hetket eletään vahvasti tässä ja nyt. 
Laulut ovat syntyneet Rovaniemellä, luontevasti, sopivaa aikaa odottaen ja niissä kuuluu Eerolan uudelleen löydetty vapaus luoda ja lopulta päästää irti.

"Uskallan sanoa, että tästä tuli aika ihana. Söpöö kevättä!"

Suoratoistot: https://songwhip.com/iteeerola/sopoilyep

5.5.2023 - Susanna Leppänen & Vallitseva tilanteen 'Äitini mun' suoratoistoissa

Single suoratoistoissa: https://orcd.co/3djngjj

Kevät ja lähestyvä äitienpäivä inspiroi Susanna Leppästä säveltämään kappaleen kiitokseksi omalle äidilleen. 'Äitini mun' on levytetty Vallitsevan tilanteen kanssa ja julkaistaan suoratoistoissa 5.5. Singlen kansikuva on Susanna Leppäsen näkemys äidistä 23 vuoden takaa.

4.5.2023 - Vulvaruton 'Pienen pieni' video ja single suoratoistoissa

Soundin juttu aiheesta ja linkki videoon. Single suoratoistoissa: https://orcd.co/qyoonyj

8.4.2023 - Laulaja-lauluntekijä Ilja Karsikkaan toinen sooloalbumi Uraanisiipi ennakkotilattavissa, ilmestyy 21.4.2023.
Karsikkaan musiikissa yhdistyy folk ja moderni indiepop. Hänet tunnetaan myös kuvittajana ja lastenkirjailijana.
Albumin nostalgiaa huokuvissa kappaleissa kuuluu vaikutteita mm. 1990-luvun vaihtoehtopopista; helkkyviä kitaroita, melodisia bassolinjoja ja äänivalleja.
Albumista ilmestyy digijulkaisun lisäksi sekä LP, C-kasetti että runsaasti kuvitettu kirja-CD.

Levynjulkaisukeikka 21.4.2023 Tampereella astavirran Terassi Pub Yläkerta

Ennakkotilaus täällä.

31.3.2023 - Pillow'n "Simple Pleasures" nyt myynnissä sekä suoratoistoissa

1990-luvun garagepoppia tihkuva ja sähkökitaran lumoavaa surinaa angstia huokuviin lyriikoihin yhdistävä albumi iskee suoraan kuulijaan eikä päästä irti – eikä tästä edes halua irrottautua.

Suoratoistopalveluiden ohella levystä julkaistaan myös kasetti, MiniDisc, ja LP-painos. Levyn LP on painettu Helsingin Levypuristamossa ja näin yksi ensimmäisistä Suomessa painetuista LP-levyistä sitten vuoden 1995.

Pillow on vuonna 2020 Helsinki-Tampere -akselilla perustettu, juuriltaan itäsuomalainen garagepopbändi:

Iiti Yli-Harja: laulu, syntikat ja sähkökitara

Pekka Härkönen: sähkökitara

Jere Leinonen: basso

Mari-Sohvi Miettinen: rummut

Instagram @pillowband

17.3.2023 - Pillow'n toinen tuplasingle "Marathon/Sweaty" suoratoistoissa

Kuuntele linkistä: https://orcd.co/50qmekm

"Marathon" kiteyttää pelottavalla voimakkuudella hetken, jolloin kaikki muuttuu: kun pitkään näkymätön ihminen vetää rajansa. B-puolen "Sweaty" kietoo yhteen ihmissuhteen loppuun liittyvät luopumisen, turhautumumisen ja lopullisuuden tunteet.

"Simple Pleasures" - albumi julkaistaan 31.3.2023 formaateissa LP/kasetti/MiniDisc. Albumin presave-linkki suoratoistoihin: https://orcd.co/peppgjx


14.1.2023 - Susanna Leppänen ja Vallitseva tilanne 'Ptitsi pajut' palkittu Vuoden kansanmusiikkilevynä 2022

Vuoden kansanmusiikkilevy -tunnustus on myönnetty Susanna Leppänen ja Vallitseva tilanteen levylle 'Ptitsi pajut'. Tunnustukset jaettiin perjantaina 13.1. Folklandia-risteilyn yhteydessä järjestetyssä Eläköön Folk! -gaalassa, jossa Kansantanssi- ja kansanmusiikkikentän merkittävimmät toimijat palkitsevat vuosittain alan valovoimaisia tähtiä ja merkittäviä vaikuttajia.

Levyn inspiraationa on ollut Kanteletar ja muu suomalainen perinnerunous. Ne ovat inspiroineet Susanna Leppästä säveltämään linnuista kertovien tarinoiden lisäksi lauluja erityisesti kuoleman eri sävyistä. Musiikki polkee perinteisten runojen maisemaa ja arjen uhkia, naurettavaa elämää sekä vääjäämätöntä kuolemaa.

Vuoden levy valittiin sekä yleisöäänestyksen että asiantuntijaraadin antamien pisteiden perusteella. Äänestyksen järjesti Kansanmusiikki-lehti ja kamukanta.fi.

Susanna Leppänen & Vallitseva tilanne:

Susanna Leppänen (haitari) 
Leeni Hämynen (viulu, mandoliini, laulu)
Eerik Samula (kitara) 
Väinö Huhtanen (kontrabasso, laulu)

Ptitsi pajut:

Säv. Susanna Leppänen

San. trad. (paitsi "A too" Susanna Leppänen) 
Sov. Vallitseva tilanne
Äänitys: Tuomas Turpeinen
Miksaus ja masterointi: Alho Audio Mastering
Julkaisu: Panama-levyt




5.1.2022 - Kaupasta saatavana myös Jukka Nousiainen & Kumpp.: Matkalla kotiin myös LP:nä


16.12.2022 - Susanna Leppänen & Vallitseva tilanne: Ptitsi pajut -levyjulkkarit Tampereella 

Paikka: Onkiniemi Ateljee

Ovet: Klo. 18, soitto klo. 19
Ilmainen, artistikolehti 3-5€

Face-eventti: https://m.facebook.com/events/817720085958500

Galleriassa Arsi Kevan ja Jukka Nousiaisen yhteisnäyttely 'Kannibaalit Saimaalla'.

5.12.2022 - Susanna Leppänen & Vallitseva tilanne: Ptitsi pajut

Osta levy tästä!



Susanna Leppänen & Vallitseva tilanne julkaisee 11.11.2022 singlen ja musiikkivideon 'Kultaansa sureva' tulevalta albumilta 'Ptitsi pajut'.  Kappale suoratoistoissa: Spotify, Tidal, Youtube.