Uutiset

1.9.2023 - Sepänkadun Köyhät & Nöyryytetyt: Aittaluodon tehtaat -single suoratoistoissa

Sepikset kertovat toisesta sinkusta: "Kappale on jäähyväiset sille kuvitelmalle itsestä, joka ei koskaan toteutunut. On vapauttavaa myöntää, ettei halua sellaista elämää, jota muut olivat itselle suunnitelleet. On vapauttavaa elää omanlaista elämää."

Kappale on toinen single 20.10.2023 ilmestyvältä 'Hyvästit pojille' -albumilta.

Suoratoistojen presave

Aittaluodon tehtaat (3:56)

Una Harnett: laulu, kitara, basso, koskettimet

Katja Lundell: laulu, piano/koskettimet, basso

Terhi Miettinen: laulu

Säv. - Henri Välikangas, Milla Grönman, Katja Lundell, Terhi Miettinen

San. - Terhi Miettinen

Sov. - Una Harnett


18.8.2023 - Vulvaruton debyyttialbumi 'Raivosaatana' julkaistu

Aavemaisesta ja groteskista elektrofolkistaan tunnetun Vulvaruton debyyttialbumi Raivosaatana julkaistiin perjantaina 18.8.2023.
Levyn singlejulkaisut 'Lintu' ja 'Pienen pieni' ovat pieni osa sitä hellää, kiihkeää, ja raivokkaan riemukastakin maailmaa, josta Vulvaruton Raivosaatana kertoo. Levyn hypnoottinen ja vangitseva elektrofolk-soundi yhdistyy välillä suoraviivaisiin ja kantaaottaviin sanoituksiin (Vihaan joulun ajan kulutushysteriaa), välillä lempeisiin ja herkkiin tuntemuksiin (Pienen pieni), päätyen lopulta vimmaiseen Lonkerohentaitangoon (ei ole sattumaa että albumi päätyi mukaan Voima-lehden seksinumeroon 5/2023!). 'Älä luota vieraaseen setään' on yksi levyn tanssittavimmista biiseistä, joka nousee kierroksille hitaasti mutta vääjäämättömästi, ja albumin nimibiisi 'Raivosaatana' ensin hellästi kutsuu ja lopulta vaatii kuulijaa: "Vapauta sun raivosaatana!"
Levyn äänimaailmaa kannattelee Ida Niemen ilmeikäs ja intensiivinen laulu, joka viettelee kuulijaa kuin salaa. Yhtyeen soundien akustinen herkkyys soljuu taidokkaasti ja hallitusti ja kietoutuu yhteen voimallisesti kappaleisiin kuin varkain solahtavan syntikkamaisemien kanssa.

Levyn julkaisee tamperelainen levy-yhtiö Panama-levyt. Suoratoistojen lisäksi levystä julkaistaan LP, C-kasetti ja MiniDisc.

Vulvarutto on 2018 perustettu yhtye, joka soittaa elektronista aavemaista folkkia groteskein mutta kaunein sävyin. Yhtyeen peruskivenä on laulaja-lauluntekijä Ida Niemen materiaali. Yhtyeen jäsenet ovat aiemmin vaikuttaneet mm. yhtyeissä Sorsajengi (Ida Niemi), Tiisu (Henrik Illikainen) ja Kari Burana (Simo Saarinen). Yhtyeeseen kuuluu myös Meri Cengiz. Livenä yhtye soittaa alati joustavalla kokoonpanolla.

Raivosaatana-levyjulkkarikeikat: 18.8. Seinäjoki, Rytmikorjaamo, 19.8. Tampere, Härstock

Vulvarutto - Raivosaatana
Säv./San. - Ida Niemi
Sovitus - Vulvarutto
Ida Niemi - laulu, akustinen kitara
Meri Cengiz - taustalaulu
Eeva Rajakangas - taustalaulu
Henrik Illikainen - koskettimet, sähkökitara, basso, taustalaulu
Mathias Hermansson - koskettimet, rummut, taustalaulu
Äänitys ja miksaus - Antti Välimäki, Studio Sampolaaris
Masterointi - Robert, Holistic Audio MasteringJulkaisija - Panama-levyt

Suoratoistot

11.8.2023 - Sepänkadun Köyhät & Nöyryytetyt: Neuroosi-Nelli -single suoratoistoissa

Sinkku on ensimmäinen tulevalta 'Hyvästit pojille' -levyltä. Terhi kertoo: "Neuroosi-Nellin työnimi päiväkirjassani oli "Neuroosi-Nelli never dies". Halusin kirjoittaa siitä lapsesta, joka asuu sisälläni edelleen. Se lapsi pelkää monia asioita ja huolehtii siitä, uppoaako laiva matkalla Tukholmaan (fun fact: isoisäni väitti minulle pienenä, että Itämeressä on vain polviin asti vettä, koska olin laivalla aina niin stressaantunut). Kappale on tehty kaikille Neuroosi-Nelleille, me nähdään teidät <3 ."

Sepänkadun Köyhät & Nöyryytetyt (tuttavallisemmin Sepikset) yhdistelee musiikissaan indiepoppia 70-luvun laulelmaperinteeseen, sekä folkia raivokkaaseen grungeen, mutta mikään ei ole poissuljettua. Sepikset sai alkunsa, kun nöyryytetty kolmikko päätyi asumaan kesäksi saman katon alle Poriin. Biisit syntyvät tarpeesta kirjoittaa, kertoa tarinoita ja tehdä musiikkia yhdessä. Sepikset julkaisi syksyllä 2021 bändin nimeä kantavan EP:n ja nyt Panama-levyt julkaisee esikoislevyn 'Hyvästit pojille' loppuvuodesta 2023.

Youtube

Spotify

21.7..2023 - Vulvaruton single 'Lintu' suoratoistoissa ja albumi ennakkotilattavissa

Aavemaisesta ja groteskista elektrofolkistaan tunnettu Vulvarutto julkaisee uuden singlen 'Lintu' tänään perjantaina 21.7.2023. Single on toinen tulevalta 'Raivosaatana' -levyltä, joka ilmestyy perjantaina 18.8.2023.
Hitaasti kasvava ja painostavasti vyöryvä kappale maalaa kuvaa ulkopuolisuudesta, omistuksenhalusta, ja katkerasta kaipuusta. 'Lintu' haikailee kaukaa, ja sen halu päästä lähelle purkautuu vastaansanomattomalla voimalla - yhtäaikaa hurjana ja hellänä, painostavana ja lempeänä.

Youtube

Spotify


30.6.2023 - Susanna Leppänen & Vallitseva tilanne "Äitini mun" musiikkivideo nyt Youtubessa

https://youtu.be/CmFZ1uk56pg


Musiikkivideon toteutus:

Ohjaus: työryhmä Susanna Leppänen, Eetu Väinämö ja Ismo Virtanen

Kuvaus ja leikkaus: Eetu Väinämö

Trikkikuvat: Ismo Virtanen


Äitini mun

San. Martti Korpilahti

Säv. Susanna Leppänen

Sov. Vallitseva tilanne (Susanna Leppänen, Eerik Samula, Leeni Hämynen, Väinö Huhtanen)

Äänitys: Väinö Huhtanen

Miksaus ja masterointi: Jarno Alho (Alho Audio Mastering)


10.5.2023 - ITE EEROLA:n Söpöily-EP nyt suoratoistoissa

Joulun aikaan käynnistynyt ITE EEROLA:n söpöilyprojektin tulos ilmestyy yhdessä kevään lämpimien päivien kanssa suoratoistoihin keskiviikkona 10.5.2023.
Söpöily-EP sisältää kolme häpeilemätöntä rakkauslaulua, joissa haaveillaan, rakastutaan ja tullaan lopulta ihan lähelle. Poissa loistaa menettämisen pelko ja hetket eletään vahvasti tässä ja nyt. 
Laulut ovat syntyneet Rovaniemellä, luontevasti, sopivaa aikaa odottaen ja niissä kuuluu Eerolan uudelleen löydetty vapaus luoda ja lopulta päästää irti.

"Uskallan sanoa, että tästä tuli aika ihana. Söpöö kevättä!"

Suoratoistot: https://songwhip.com/iteeerola/sopoilyep

5.5.2023 - Susanna Leppänen & Vallitseva tilanteen 'Äitini mun' suoratoistoissa

Single suoratoistoissa: https://orcd.co/3djngjj

Kevät ja lähestyvä äitienpäivä inspiroi Susanna Leppästä säveltämään kappaleen kiitokseksi omalle äidilleen. 'Äitini mun' on levytetty Vallitsevan tilanteen kanssa ja julkaistaan suoratoistoissa 5.5. Singlen kansikuva on Susanna Leppäsen näkemys äidistä 23 vuoden takaa.

4.5.2023 - Vulvaruton 'Pienen pieni' video ja single suoratoistoissa

Soundin juttu aiheesta ja linkki videoon. Single suoratoistoissa: https://orcd.co/qyoonyj

8.4.2023 - Laulaja-lauluntekijä Ilja Karsikkaan toinen sooloalbumi Uraanisiipi ennakkotilattavissa, ilmestyy 21.4.2023.
Karsikkaan musiikissa yhdistyy folk ja moderni indiepop. Hänet tunnetaan myös kuvittajana ja lastenkirjailijana.
Albumin nostalgiaa huokuvissa kappaleissa kuuluu vaikutteita mm. 1990-luvun vaihtoehtopopista; helkkyviä kitaroita, melodisia bassolinjoja ja äänivalleja.
Albumista ilmestyy digijulkaisun lisäksi sekä LP, C-kasetti että runsaasti kuvitettu kirja-CD.

Levynjulkaisukeikka 21.4.2023 Tampereella astavirran Terassi Pub Yläkerta

Ennakkotilaus täällä.

31.3.2023 - Pillow'n "Simple Pleasures" nyt myynnissä sekä suoratoistoissa

1990-luvun garagepoppia tihkuva ja sähkökitaran lumoavaa surinaa angstia huokuviin lyriikoihin yhdistävä albumi iskee suoraan kuulijaan eikä päästä irti – eikä tästä edes halua irrottautua.

Suoratoistopalveluiden ohella levystä julkaistaan myös kasetti, MiniDisc, ja LP-painos. Levyn LP on painettu Helsingin Levypuristamossa ja näin yksi ensimmäisistä Suomessa painetuista LP-levyistä sitten vuoden 1995.

Pillow on vuonna 2020 Helsinki-Tampere -akselilla perustettu, juuriltaan itäsuomalainen garagepopbändi:

Iiti Yli-Harja: laulu, syntikat ja sähkökitara

Pekka Härkönen: sähkökitara

Jere Leinonen: basso

Mari-Sohvi Miettinen: rummut

Instagram @pillowband

17.3.2023 - Pillow'n toinen tuplasingle "Marathon/Sweaty" suoratoistoissa

Kuuntele linkistä: https://orcd.co/50qmekm

"Marathon" kiteyttää pelottavalla voimakkuudella hetken, jolloin kaikki muuttuu: kun pitkään näkymätön ihminen vetää rajansa. B-puolen "Sweaty" kietoo yhteen ihmissuhteen loppuun liittyvät luopumisen, turhautumumisen ja lopullisuuden tunteet.

"Simple Pleasures" - albumi julkaistaan 31.3.2023 formaateissa LP/kasetti/MiniDisc. Albumin presave-linkki suoratoistoihin: https://orcd.co/peppgjx


14.1.2023 - Susanna Leppänen ja Vallitseva tilanne 'Ptitsi pajut' palkittu Vuoden kansanmusiikkilevynä 2022

Vuoden kansanmusiikkilevy -tunnustus on myönnetty Susanna Leppänen ja Vallitseva tilanteen levylle 'Ptitsi pajut'. Tunnustukset jaettiin perjantaina 13.1. Folklandia-risteilyn yhteydessä järjestetyssä Eläköön Folk! -gaalassa, jossa Kansantanssi- ja kansanmusiikkikentän merkittävimmät toimijat palkitsevat vuosittain alan valovoimaisia tähtiä ja merkittäviä vaikuttajia.

Levyn inspiraationa on ollut Kanteletar ja muu suomalainen perinnerunous. Ne ovat inspiroineet Susanna Leppästä säveltämään linnuista kertovien tarinoiden lisäksi lauluja erityisesti kuoleman eri sävyistä. Musiikki polkee perinteisten runojen maisemaa ja arjen uhkia, naurettavaa elämää sekä vääjäämätöntä kuolemaa.

Vuoden levy valittiin sekä yleisöäänestyksen että asiantuntijaraadin antamien pisteiden perusteella. Äänestyksen järjesti Kansanmusiikki-lehti ja kamukanta.fi.

Susanna Leppänen & Vallitseva tilanne:

Susanna Leppänen (haitari) 
Leeni Hämynen (viulu, mandoliini, laulu)
Eerik Samula (kitara) 
Väinö Huhtanen (kontrabasso, laulu)

Ptitsi pajut:

Säv. Susanna Leppänen

San. trad. (paitsi "A too" Susanna Leppänen) 
Sov. Vallitseva tilanne
Äänitys: Tuomas Turpeinen
Miksaus ja masterointi: Alho Audio Mastering
Julkaisu: Panama-levyt
5.1.2022 - Kaupasta saatavana myös Jukka Nousiainen & Kumpp.: Matkalla kotiin myös LP:nä


16.12.2022 - Susanna Leppänen & Vallitseva tilanne: Ptitsi pajut -levyjulkkarit Tampereella 

Paikka: Onkiniemi Ateljee

Ovet: Klo. 18, soitto klo. 19
Ilmainen, artistikolehti 3-5€

Face-eventti: https://m.facebook.com/events/817720085958500

Galleriassa Arsi Kevan ja Jukka Nousiaisen yhteisnäyttely 'Kannibaalit Saimaalla'.

5.12.2022 - Susanna Leppänen & Vallitseva tilanne: Ptitsi pajut

Osta levy tästä!Susanna Leppänen & Vallitseva tilanne julkaisee 11.11.2022 singlen ja musiikkivideon 'Kultaansa sureva' tulevalta albumilta 'Ptitsi pajut'.  Kappale suoratoistoissa: Spotify, Tidal, Youtube.