Info

Oliko kaikki ennen paremmin? Ei välttämättä. Nykyään musiikkia kuunnellaan pääasiassa tiedostoina tai striimattuina, fyysisten tallenteiden myynnin ja kuuntelun jäädessä vähäisemmäksi. Onko äänenlaatu parempi vai huonompi, riippuu palvelusta ja monesta muusta seikasta.

Nykyäänkin ihmisille kuitenkin kelpaa 40-luvulla kehitetty vinyylilevy ja joillekin se on  se ainoa oikea formaatti. Käyttökelpoinen ja äänenlaadultaan riittävä tekniikka on siis ollut olemassa jo pitkään, lähinnä uusilla tekniikoilla on pyritty tekemään musiikin jakelusta helpompaa ja halvempaa. Mukanaan tietysti aikakaudelle ominaiset äänenlaadun parannukset, toiset onnistuneempia kuin toiset.

Panama-levyt pyrkii julkaisemaan musiikin aina parhaalla mahdollisella tekniikalla, joka formaatille on ollut saatavana. MiniDisceissä käytämme viimeisintä ATRAC Type-R -koodausta, Elcasetilla Sonyn EL-7 -dekkejä, pienet kasettipainokset tehdään käsityönä normaalinopeudella ja jos mahdollista, käytämme analogimasteria jne. Aina tilanteen mukaan.

Kierrätystä teemme aina kun mahdollista. Käytämme vanhoja varastoja ja vältämme uuden tuottamista. Kuitenkin niin, että itse tuote on aina kunnossa, esimerkiksi Elcasetit huollamme aina.

Jos sinulla on vanhoja varastoja tyhjiä kassetteja tai muuta mitä tahansa äänen tai kuvan toistoon kelpaavaa, tarjoa niitä meille. Älä heitä pois, käytä pois!